Recension: Noah’s Mill

Vi har nu kommit till en small batch bourbon från Kentucky Bourbon Distillers, nämligen Noah’s Mill.

Kentucky Bourbon Distillers, eller KBD som de oftast förkortas, är en lurig aktör på marknaden på så vis att de primärt inte är något destilleri. Även om de har ordet i namnet är de istället en av de största aktörerna inom ramen för ”ompaketering”, eller ”förfining”. Det köper således in bourbon från destillerier och buteljerar sedan drycken på sina ägor i Bardstown Kentucky. De här kan lätt låta lite ”B”, men tittar vi på deras produktkatalog återfinner vi en hel del riktigt bra bourbon.

Dagens smakprov är taget ur bolagets Small Batch Bourbon Collection. En samling som definieras som en ”kollektion av utvalda drycker som samtliga är specifikt handgjorda och inriktade för att tillfredsställa de mest kritiska smakpaletterna hos sofistikerade connoisseurer”. Rätt ambitiös om än lite högdragen målbild.

Denna bourbon har en väldigt rund och fin lukt, med klara klassiska bourbontoner. Smaken har en mycket fin första smak, med en sofistikerad sötma som sen fullkomligen exploderar av smak! Lite spritighet kommer in i mitten men övergår snart i en påtaglig värme och lång eftersmak. Detta är en helt otrolig bourbon! Så mycket smak, fruktighet, lite hallonsmak framträder. Gör en nästan mållös med de överväldigande smakerna. Något bedövande efter några klunkar då alkoholhalten, 57,15%, är stor, men värmen som finns i den ligger där länge och förgyller. En liten bit av himlen om du ser den under 4th of July med en bakgrund av fantastiska fyrverkerier.

Skulle jag sammanfatta med tre ord vore de: Underbar, njutningsbar, magnifik!

Vid en provning av denna kontra Bookers delades redaktionen i våra åsikter. Denna passar mig mer medan min kollega Per föredrog Bookers. Två fantastiska Bourbons, som båda är väl värda att prova.

 

Bourbonbloggens betyg: 8.9
Kom dock ihåg att vi tillsammans sätter betyg på den här sidan. Om du är av en annan uppfattning har du möjlighet att dela med dig av din åsikt nedan och sätta just ditt betyg. I den gröna grafiken (cirkeldiagrammet) nedan ser du det sammanslagna betyget. 

Noah's Mill

Noah's Mill
8.9

Betyg

9/10

  Systembolaget

  • - Systembolaget: -

  Online

  • - Whiskey Exchange: 860:-

  4 Comments

  Leave a Comment

  Din e-postadress kommer inte publiceras.