Recension: Old Forester

Inmundigad på en av Manchesters hippa barer, provade jag denna bourbon ((Noterbart är att ”standard” Old Forester finns i två varianter. Med 43% resp 50% alkoholhalt. Den här recensionen gjordes med 43%-versionen)) från destilleriet Brown-Forman Distillers Company((Samma bolag som bl.a. gör Jack Daniels)), Kentucky.  Tittar vi på ”receptet” sticker den ut med en ganska hög halt råg (18%) jämfört med sina konkurrenter. Tillverkaren ber dock inte om ursäkt för sig, utan menar krasst att det är så här det skall smaka. Tesen om att Old Forester på något sätt bör tjäna som rättesnöre förstärks genom att de hävdar att detta är ”America’s first bottled bourbon”. Old Forester är nämligen den bourbon som funnits längst på marknaden. Hela 144 år! Deras grundare George Garvin Brown buteljerade, förseglade och signerade tydligen denna bourbon och utbrast:

”This is mine, I guarantee every drop!”.

Det här manifesteras fortfarande med att varje flaska har en signering i form av ovanstående grundares namnunderskrift på etiketten, på samma sätt som på 1870-talet. Brown var även den första att försegla sina flaskor så att köparen skulle vara säker på att ingen fyllt på med vatten i flaskan eller vanhelgat den på något annat sätt.

Här har vi en bourbon för män och kvinnor med hår på bröstet. Den luktar inte mycket, men har rejält med smak. I smakpaletten kände jag lite banan, vilket kändes ovanligt men inte alls oangenämt. Det som är mest dominerande av allt i denna bourbon är att den har den en rejäl kick i början. Som en åsnespark i bröstet som sen mer liknar en kaninspark på smalbenet i slutet. Dock lång eftersmak vilken undertecknad gillar. Det är en bourbon där man njuter länge av varje klunk och det ger höga betyg i min bok. På något sätt känns det som man får mycket för pengarna då. Jag gillar denna bourbon, mycket måste jag säga.

Har du testat denna bourbon? Vad tyckte du? Skriv din recension nedan i kommentarsfältet och sätt ditt betyg. Ditt betyg väger lika mycket som vårt. Notera att betygsättningen är helt frivilligt. Går bra att kommentera utan att sätta ett betyg.

Old Forrester

Old Forrester
8.2

Systembolaget

  • - Finns ej

Online

  • - Whiskeyexchange.com: 794:-

2 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.