Om recensionerna

Även om sidan innehåller en massa fakta om bourbon så är ändå själva essensen av sidan dess diskussioner och recensioner av olika bourbon. Inledningsvis kommer alla dessa recensioner göras av oss på redaktionen. En uppgift som vi egentligen inte är mer kvalificerade för än någon annan, men någon fördel skall vi väl ha som initiativtagare.

Noterbart är dock att recensioner endast bör ses som en start på diskussionen. Du som läsare kan självfallet även kommentera och även sätta just ditt betyg på drycken ifråga. Era åsikter väger precis lika tungt som vår, och gör att vi tillsammans arbetar fram ett betyg på flaskan ifråga. Det här upplägget kommer naturligtvis med ett visst ansvar. Vi undanber oss således betyg där man raljerande sätter en 1:a och kommenterar det med frasen ”J**** skit”. Oavsett åsikt om produkten ifråga. Försök sätta ord på ditt betyg så att alla förstår varför du kom fram till ett visst betyg.

Notera även att vi försöker väga in priset i våra recensioner också. Där här är självfallet svårt då alkohol tenderar att vara tämligen dyrt i Sverige. Att många av de sorter som kommer testas på den här sidan dessutom inte går att köpa i Sverige gör saken självfallet inte lättare. Vår ståndpunkt i prisfrågan är dock med Systembolaget som måttstock. En bourbon för 300:- anses således ha ett ganska lågt pris, även om vi är fullt medvetna om att motsvarande flaska inte kostar många dollar på andra sidan Atlanten, eller i närmsta Taxfree-shop.

Vidare värt att notera rörande priser, så använder vi oss utav Whiskyexchange.com som referens på onlinehandel. Anledning till att vi använder oss utav just dem är att de redovisar alla priser inkl. alla svenska skatter. Notera dock att vi valt att inte räkna med frakten, då denna går att fördela ut på fler flaskor, om du ändå är i beställningstagen.

Hur gör vi då om du skulle vilja recensera en bourbon? Maila oss på info@bourbonbloggen.se så löser vid det.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.