Lemmy, en rockgud

101219-Lemmy-640x426-640x426Just nu hittar du en skön dokumentär till minne av rockguden Lemmy på SVT Play. En lång karriär med sex, droger och rock ’n roll tog slut i julas då den då 70-årige Lemmy Kilmeister somnade in efter en kortare tids sjukdom.

Under dokumentärens nästan två timmar får vi följa Motorheads frontman, och även se intervjuer med människor som spelat någon roll i hans liv.

Anledning till att vi väljer att tipsa om den här filmen på vår lilla blogg om bourbon beror på att Lemmy, likt många andra musiker, älskade bourbon. Framför allt rörde det sig då om rockwhiskeyn Jack Daniels. Som ett exempel på hur det kunde gå till berättar Mike Inez (Alice in Chains, Ozzy Osbourne) en minnesvärd historia om hur det var när han och en kamrat skulle dricka lite med Lemmy:

Festen började helt enkelt med att Lemmy undrade om han (Mike Inez) och kompisen Zack ville ha lite Jack Daniels och räckte över en nyöppnad flaska (70 cl). Inez tackade och tog en klunk för att sedan skicka vidare flaskan till Zack som gjorde detsamma. När Inez fick tillbaka flaskan vände sig han mot Lemmy för att ge honom chansen att dricka lite. Till sin förvåning noterade han då att Lemmy öppnat upp två flaskor JD till. Då trillade poletten till slut ner.

Här var det aldrig tal om att dela. Alla skulle ha var sin JD. Precis som om det vore en vanlig öl.

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.