Recension: Maker´s Mark

För en tid sen skrev vi om destilleriet Maker´s Mark. Skam vore det väl om vi inte då även passade på att recensera drycken i sig.

Maker´s Mark behöver troligtivs ingen vidare introduktion. Om du har smakat på bourbon någon gång, är sannolikheten ganska stor att du även har smakat på Maker´s Mark. Flaskan med det karaktäristiska röda vaxförseglingen är, efter Jim Beam, den bäst säljande bourbonen i världen, och det är ganska enkelt at förstå egentligen. Det mesta med Maker’s Mark är egentligen av hög klass. Från innehåll till paketering är det det en mycket genomtänkt produkt som är ett utmärkt alternativ i alla sammanhang. Både som avec och som blandvara.

Smaken är len, vilket är det kanske mest utmärkande draget för s.k. ”Wheated” bourbons. Bourbon består, som ni säkert vet till åtminstone 51% av majs, medan resten av blandningen utgörs av andra spannmål. Vanligtivs korn och råg. Av de nyss nämnda är råg det som brukar göra allra mest avtryck i slutprodukten. Råg upplevs ofta som en mycket tydlig ”kryddighet” i munnen. Som du säkert misstänkt vi det här laget innebär ”wheated bourbon” att man har man bytt ut råg, och stundom även korn, mot just vete. Vete i sig har ingen direkt distinkt smak, men istället lämnar det större plats åt den söta majsen som gör att den hår typen av bourbon ofta upplevs som len. Vilket för övrigt var hela tanken när den laserades en gång i tiden.

Hur var det då med betyg? Ja, då Maker’s Mark är en av de mest allehanda bourbonflaskorna du kan ha i ditt barskåp, är det onekligen en bra produkt. Dessutom till ett ganska bra pris. Man skulle kunna se den som en mycket bra introduktion till tyngre varor.

Bourbonbloggens betyg: 7.0
Kom dock ihåg att vi tillsammans sätter betyg på den här sidan. Om du är av en annan uppfattning har du möjlighet att dela med dig av din åsikt nedan och sätta just ditt betyg. I den gröna grafiken (cirkeldiagrammet) nedan ser du det sammanslagna betyget.

Maker's Mark

Maker's Mark
7.2

Betyg

7/10

  Systembolaget

  • - Systembolaget: 399:-

  Online

  • - Whisky Exchange: 442:-

  3 Comments

  1. MickeBourbon

   Betyg

   7.3

   Då Makers är en av få Bourbon jag testat. (De övriga är Daniels och Jim Beam) så lägger jag betyget 7 precis som alla andra. Min upplevelse är en mycket söt och kraftfull smak. Den har en påfallande kraft i början, buskig sötma på hela paletten. Mkt brödig smak tack vare en Mashbill som inkluderar Vete. En ton av sirap och vanilj. Väldogt söt och öen men en rejäl eftersmak. Behagliga toner väller upp lång tod efteråt. Jag använder den nu som sängfösare 1 timme innan läggdags. Endast 5 ml nån elelr par gångeri veckan..

   Reply

  Leave a Comment

  Din e-postadress kommer inte publiceras.