Smultronställe för en Bourbonälskare

Som bourbonälskare bosatt i Sverige glädjer det mig alltid när man ser att det kommer nya lanseringar av bourbon. Vårt kära systembolag ökar utbudet stadigt och kommer lite då och då med nya sorter i tillfälliga sortimentet, inte minst uppmärksammat av min kollega Per vid släppet av Bookers i slutet av maj. Dock är detta för oss med bourbon intresse inte tillräckligt och vi letar med ljus och lykta i spritsortimentet på restauranger vi besöker. Allt som oftast möts vi av en Makers mark, Jim Beam eller Jack Daniels, trots att utbudet som endast riktats mot restaurangbranschen vida överstiger det vanliga utbudet.

Då värmer det mig ända in i märgen när man åker till Bomans hotell i Trosa, och finner inte bara ett fåtal olika bourbons, utan åtta, och dessutom ett antal mycket ovanliga. Man möts också av sommelier Jennifer, som är både mycket vänlig och kunnig och diskussionerna kring bourbonens smaker och stil var långa. Både Jennifer och hennes kollegor har bra koll på sitt sortiment och servicen är extremt bra.

Bland deras mest ovanliga bourbons fanns tre av Van Winkles bourbons, en bourbonfamilj som kräver en artikel i sig att berätta om.

Jag kommer recensera två av dessa, Van Winkle Special Reserve 12 year och Van Winkle Family Reserve 13 year, samt Elijah Craig 12 year, så höll ögonen öppna.

Tills dess bifogar jag en bild från Bomans ypperliga bourbonutbud och rekommenderar er en resa till detta underbara hotell.

IMG_1332

 

2 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.