National Bourbon Heritage Month är här!

Mycket kan man säga om våra vänner amerikanerna, men en sak de är, är att vara stolta över sitt land och det de producerar. Detta mynnade ut i att den amerikanska kongressen , i maj 1964,kom med ett beslut som uppmärksammade Bourbon whiskey som en utmärkande produkt för USA. Detta är samma definition som maltwhisky har för Skottland.

Detta följdes upp i augusti 2007, då kongressen beslutade, på en förslag från senator Jim Bunning från Kentucky, att september 2007 skulle vara National Bourbon Heritage Month, för att markera bourbons vikt i den Amerikanska historien. Det följdes även upp 2008, med ett beslut som förklarade Bourbon som ”America’s Native Spirit”, vilket skulle kunna jämföras med om riksdagen skulle ta upp och rösta igenom att snapsen skulle vara Sveriges nationaldryck. Det man även kan fundera över är den dubbla betydelsen i det engelska ordet spirit, vilket på samma gång betyder sprit som själ. Tänk på den ett tag så kan man inse djupet av bourbonens betydelse för USA.

National Bourbon Heritage Month firas fortfarande varje år, tex i Bardstown, Kentucky där man har Kentucky Bourbon Festival i september. En festival som firar såväl det historiska värdet som den konstnärliga form som destillering av Bourbon whiskey faktiskt är.

 

 

4 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.