Länktips: Dags att lagra själv?

Gillar du att göra saker från grunden själv? Bourbon är natuligtvis inte det första du ger dig på eftersom det är både ett dyrt och tidskrävande experiment att dra igång. Nu finns det dock hjälp att få för dem som vill prova i hemmets lugna vrå. 

Såhär i grilltider är det många av oss som lockas gå lös på allehanda grillexperiment. Det skall göras hamburgare & texmex ”från grunden” och vad passar inte bättre än lite bourbon till sådana här kulinariska äventyr ((Skulle vara en  kall öl då.)).

Spriten kan vi dock inte göra så mycket åt. Den är inte direkt hemmagjord och tur är väl visserligen det. Nu finns visserligen en kul lite ”uppfinning” för de som vill experimentera med eklagring på egen hand. Tanken är mycket enkel då de helt enkelt är en ”flaska” i ek, som du kan fylla med valfri dryck. Tack vare att mer dryck kommer i kontakt med trät, jämfört med ett vanligt fat, sägs processen gå väldigt mycket fortare.

Personligen känns det som en kul, men synnerligen dyr idé. För dig som vill förkovra dig ytterligare finns det mer information om pris, processen och andra träslag här

2 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.