Kända Bourbondrickare: Frank Underwood

Varför skulle inte vi, likt många andra, passa på att surfa lite på ”House of Cards”-vågen? Vi är trots allt en nystartad sida som behöver all uppmärksamhet vi kan få. Dessutom dricks det faktiskt en hel del bourbon i serien.

BlnatonsBottle

Framröstad till en av världens 10 vackraste spritflaskor

För er som inte följer ”House of Cards”, eller bara sett den brittiske förlagan, är Frank Underwood ((Förnämligt gestaltad av Kevin Spacey)) huvudpersonen i det här politiska dramat. Likheterna med orginalet (BBC 1990) är många, men eftersom den här utgåvan utspelar sig i de politiska korridorerna i Washington är det oundvikligt att inte amerikanisera vissa detaljer. Francis Urqhart blev t.ex. Francis Underwood och spriten, som konstant flödar i serien, fick bli bourbon istället för skotsk whisky.

Vän av ordning undrar säkert hur vi ((vi vet egentligen ingenting utan vi har i klassisk ”blogganda” snott den här uppgiften från någon på nätet som vet bättre.)) vet det här? Är produktplaceringen såpass uppenbar? Nej, inte direkt, men vissa saker är helt enkelt lättare att notera än andra. Bourbonmärket Blanton´s speciella flaska är nämligen mycket lätt att identifiera då den ser ut som korsning mellan en handgranat och en parfymflaska. Drycken produceras idag i en uppsjö av varianter, men endast deras ”Single Barrel” är tillgänglig på den amerikanska marknaden. Av den anledningen tror vi att det är Blanton´s Original Single Barrel bourbon som gäller  Frank Underwoods kontor. Om du således vill dricka som Kevin Spaceys (anti)hjälte kommer det kosta dig 462:-. Flaskan finns i Systembolagets beställningssortiment.

3 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.