Äpple + Bourbon = Sant?

Så här sommarvärmen kanske det inte alltid är helt bra för vätskebalansen att inmundiga starksprit bart. Däremot fungerar bourbon självfallet även i drinkar. Idag tittar vi lite närmre på kombon Äpple och bourbon.

Det är inte bara rent visuellt som bourbon och äpplejuice passar ihop, utan även smakmässigt är det en gjuten kombo. Under vårt senaste ”styrelsemöte” här på redaktionen testade vi bl.a. en drink baserad på bourbon, fläderlikör och äppeljuice((eller varför inte äpplecider?)). En mycket trevlig drink som passar kanonbra en varm sommardag. Receptet, i vårt fall, gav dock flädern en liten för undanskymd roll, med den biten är inget större problem att ändra till nästa drink.

Om vi istället byter ut flädern (i ovanstående recept) mot t.ex. lite kanel (muskot etc), får du en något ”höstigare” upplevelse. När kylan väl kommer är den dessutom inte helt oäven varm.

Så här på semestern är det dock inte alltid så att man orkar stå och pilla med allt för många ingredienser. Härom aftonen sprang jag på en av er läsare som tipsade om kombinationen Jim Beam Apple ((Den här artikel är inte planterad av någon tillverkare/importör, utan vi har på eget bevåg valt att skriva om denna produkt. Om du däremot är importör/tillverkare är vi dock självfallet öppna för förslag. 😉 )) samt Apple Sourz. En kombination som enligt personen ifråga kan vara det godaste han druckit. Vi på redaktionen har dock inte haft möjligheten att testa den kombinationen, men det låter onekligen lockande. Bourbon och äpplen är som gjorda för varandra. Eller vad tycker du…?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.